Pelastaaksemme ilmaston, meidän tulee minimoida päästöt ja poistaa ylimääräistä hiilidioksidia ilmakehästä

Aloitetaan hiilinegatiivinen elämä

Ratkaisumme yrityksille

Compensate (Kompensäätiö sr) on voittoa tavoittelematon suomalainen ilmastosäätiö. Säätiön operatiivisesta toiminnasta vastaa Compensate Operations Oy, jonka Kompensäätiö sr omistaa täysin.

Torjumme ilmastonmuutosta tarjoamalla ihmisille ja yrityksille keinoja hyvittää arjessa syntyviä päästöjä, joita ei ole mahdollista välttää. Teemme tätä yhdistämällä kompensoijat maailman parhaaseen hiilensidontaan.

Compensaten innovatiivinen toimintatapa yhdistää sekä startup-ajattelun että voittoa tavoittelemattoman säätiön parhaat puolet. Toimintamme ei perustu kumppaneidemme päästöihin: Säätiön tai osakeyhtiön arkea ei rahoiteta osaksikaan kompensointimaksuilla, vaan yhteistyökumppaneiden lisenssimaksuilla ja muulla rahoituksella. Näin Compensate voi parhaiten palvella maailmaa ja taistella ilmastonmuutosta vastaan.

Compensaten yhteisöön kuuluu ilmastoasiantuntijoita, teknologiataitureita, viestinnän ammattilaisia, businessosaajia, sekä hiilensidonnan kenttää tarkasteleva itsenäinen, tutkijoista koostuva tieteellinen paneeli.

Compensaten pääkonttori sijaitsee Helsingissä.

Miksi kompensointi?

Ihmisen toiminta aiheuttaa hiilidioksidipäästöjä. Jotta voimme rajoittaa ilmaston lämpenemisen enintään 1,5 asteeseen Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteiden mukaisesti, tarvitsemme päästövähennyksiä ja vastuullisen kompensoinnin mahdollistamaa hiilensidontaa.

Vastuullisen kompensoinnin periaate:

  1. ensisijaisesti päästöjen aiheuttamista pitää välttää
  2. seuraavaksi välttämättömät päästöt tulee minimoida
  3. vain jäljelle jäävä osuus välttämättömistä päästöistä kompensoidaan.

Tämän täytyy tulevaisuudessa olla automaattinen osa jokapäiväistä elämää. 

Ja siksi Compensate on olemassa.

Compensate rakentaa läpinäkyvää markkinapaikkaa laadukkaaseen hiilensidontaan. Näin kompensointi voi olla vaikuttava osa ilmastonmuutoksen torjuntaa. Ja kun vastuunkannosta tulee osa arkea, on hiilinegatiivinen, kestävä maailma todella mahdollinen.

Tämä on lupauksemme:

Kaikki toimintamme vähentää hiilidioksidia ilmakehästä.

Compensate tarjoaa ratkaisuja hiilinegatiiviseen elämään

Kompensoi yrityksesi päästöt

Freelancerit ja pienyritykset

Compensate Plussan avulla

  • Voit aloittaa yrityksesi matkan kohti hiilinegatiivisuutta laskemalla ja kompensoimalla päästöt, joita ette voi toiminnassanne välttää.
  • Ymmärtää yrityksesi hiilijalanjäljen. Laskelmiin kuuluvat muun muassa kiinteistöt ja toimitilat, energiankulutus, laitteet, työmatkat, lennot, logistiikka sekä ostetut tuotteet.
  • Voit varmistua siitä, että ohjaamme rahat täysimääräisinä laadukkaiden päästövähennysyksiköiden eli hiilikrediittien hankintaan, joiden ilmastovaikutus on varmennettu.
  • Seurata toimenpiteiden vaikutusta. Palveluumme sisäänrakennetun ylikompensoinnin avulla varmistamme, että toimenpiteillä poistetaan aina enemmän hiiltä ilmakehästä kuin toimintanne aieuttaa.
  • Saat kompensointisertifikaatin sekä markkinointimateriaaleja kertoaksesi toimenpiteistä.

Lisenssihinta alkaen 10€/kk, 14 maksuton päivän koekäyttö

Lue lisää

Compensate API

Verkkokaupat

Compensate API kattaa suuren, kasvavan valikoiman eri tuote- ja palvelukategorioita. API laskee hetkessä kompensoinnin hinnan, ja mahdollistaa saumattoman pääsyn Compensaten valikoivaan hiilensidonnan portfolioon. Kompensoi yrityksenä, tai anna asiakkaillesi mahdollisuus ilmastotekoihin.

Ota yhteyttä

Räätälöidyt yritysratkaisut

Kompensointia yritysten tarpeisiin

Jos haluat tarjota asiakkaillesi mahdollisuuden kompensointiin, tai jos haluat kompensoida jo lasketut päästöt, Compensate voi auttaa. Tai ehkä haluat kehittää jotain ihan uutta? Yhdistämme sinut maailmaan parhaaseen hiilensidontaan, ja tuemme myös hiilijalanjäljen laskelmissa, suunnittelussa ja viestinnässä.

Ota yhteyttä

Ilmastotekoja jokaiselle

#WeCompensate

Kompensointi on ikään kuin vapaaehtoinen hiilivero, jonka maksamme kantaaksemme vastuumme kuluttajina tekemistämme valinnoista. Kompensointi ei kuitenkaan oikeuta päästöjen aiheuttamista, vaan se on keino hyvittää päästöt, joita ei voida välttää.

Compensaten sovellus muuttaa ilmastoahdistuksen ilmastoteoiksi! Laske ja ymmärrä hiilijalanjälkeäsi, opi vähentämään päästöjäsi ja kompensoi. Sovelluksella voit kompensoida kuukausittain elämäntapojasi vastaavat päästöt sekä yksittäiset lennot. Voit koska tahansa päivittää laskelmasi ja tilauksesi sovelluksen kautta. Entä mitä juuri sinun kompensointisi mahdollistaa?

Tai kirjaudu sisään tästä

Näin toimimme

Valikoivaa hiilensidontaa

Kestäviä, todellisia tuloksia

Sijoitussalkun hoitajan tehtävä on maksimoida salkun tuotto. Samaan tapaan Compensaten tehtävä on ylläpitää hiilensidonnan portfoliota, joka maksimoi positiiviset vaikutukset ilmastolle. Portfolioon pääsevät vain tiukan seulamme läpäisevät projektit, jotka sekä toimivat kestävällä tavalla että todella sitovat hiiltä ilmakehästä. Portfolio koostuu pääosin projekteista, jotka keskittyvät metsien istuttamiseen ja suojeluun. Viidesosa portfoliosta on tarkoitettu innovatiivisille menetelmille.

Lue lisää

Ylikompensaatiolla vaikutuksiin

Hiilineutraalius ei riitä

Ylikompensaatiota tarvitaan ilmaston pelastamiseen kolmesta syystä. Ensiksi, 1:1 kompensaatio on parhaimmillaankin vain hiilineutraaliutta, eli se ei poista hiilidioksidia ilmakehästä. Toiseksi, meillä kaikilla on historiallinen vastuu poistaa hiilidioksidia ilmakehästä, koska ns. turvallinen CO₂-taso (350 ppm) ylitettiin jo vuonna 1987. Kolmanneksi, ylikompensaatio vastaa epätarkkoihin päästölaskelmiin ja riskeihin hiilensidontaprojekteissa.

Lue lisää

Läpinäkyvästi, luotettavasti

Kompensointimaksut suoraan hiilensidontaan

Sinulla on oikeus tietää, miten rahasi käytetään. Siksi me toimimme avoimesti ja läpinäkyvästi. Compensate ei käyttä senttiäkään kompensointimaksuista omaan toimintaansa, vaan maksut ohjataan laadukkaaseen hiilensidontaan. Julkaisemme rahaliikenteemme verkkosivuillamme. Koska toimintamme rahoitus ei perustu päästöjen tuottamiseen, tavoitteemme tukevat kumppaneitamme: Päästöjä täytyy vähentää, ja kompensointi on tapa kantaa vastuuta sen lisäksi.

Lue lisää

Ota yhteyttä, vastaamme myös suomeksi!

Tuoreimmat ilmastosta ja hiilensidonnasta

Uutiskirjeemme kertoivat tuoreimmat ilmastosta, hiilensidonnasta ja kestävästä elämästä. Tilaa yrityksille tai yksilöille tarkoitettu kirje suoraan postilaatikkoosi! Uutiskirjeiden kieli on englanti.

Tilaa uutiskirje